среда, 24. јун 2009.

FESTIVAL NACIONALNIH JELA

FESTIVAL NACIONALNIH JELA

U Derventi, u prostorijama Kulturnog centra, u organizaciji Udruženja žena ''Derventa'' Derventa, održan je Festival nacionalnih jela i narodnih običaja. Ova manifestacija je podržana od Skupštine opštine i načelnika opštine Derventa, kao i od Turističke organizacije Republike Srpske i Turističke organizacije Derventa. Na ovoj manifestaciji predstavljen je po prvi put, mliječni proizvod vrijednih domaćica sa Kalenderovačkog područja - ''Kalenderovački sir''. O siru je stručni saradnik iz Turističke organizacije Republike Srpske Miloš Kuprešanin izrazio veoma povoljne ocjene, pa se može očekivati da će se brzo naći na meniju mnogih restorana u Republici Srpskoj.

Ovaj festival je realizovan u okviru projekta '' Jedinstvo u različitostima'', a otvorio ga i sve prisutne goste pozdravio načelnik opštine Derventa Milorad Simić sa željom da ova manifestacija postane tradicionlna. Na festivalu je uzelo učešća nekoliko nevladinih organizacija iz Bosanskog Broda, Tešnja, Petrova, Šamca, Doboja i Dervente.

Tekst i fotografijе: © by Savko PEĆIĆ PESA

12 коментара:

  1. Une bien belle réunion et plein de bonnes choses à manger.
    Dommage qu'il n'y ait pas de traducteur.
    Bonjour de France.

    ОдговориИзбриши
  2. Predivne fotografije i bozanstven provod verujem!!!

    ОдговориИзбриши
  3. Greetings from France of Srspske, Bosnia and Herzegovina. Thank you for your visit. This is the electronic translation.
    Hvala Elleona.

    ОдговориИзбриши
  4. Vera, baš upravo tako, svega je bilo i potsjećalo na stara dobra vremena i bakinih kuhinja.

    ОдговориИзбриши
  5. Ово се не коментарише - Овдје се учествује

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман14. јул 2009. 07:44

    stručni saradnik iz Turističke organizacije Republike Srpske Miloš Kuprešanin
    ____________
    HAHAHA nemojte zasmijavati narod, pa kakav strucni saradnik, covjek je KUHAR, mada mu i gastronomija i ne ide bas najbolje od ruke jer bi se inace bavio svojim poslom - kulinarstvom.

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман14. јул 2009. 07:45

    kvarite ovakve divne manifestacije ucescem ovih iz torsa.

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман14. јул 2009. 07:49

    Milose, vajni strucni saradniche sto otimas skolovanim ljudima posao ?!? ALi polako, nicija nije do zore pa nece ni tvoja.......

    ОдговориИзбриши
  9. Анониман14. јул 2009. 07:52

    Treba uvrstiti na fakultete kao obrazovni profil - DIPLOMIRANI KOTLICAR a perjanica je MILOS KUPRESANIN, jedan od osoba koje su UNISTILE I DOVELE do ruba propasti TURISTICKU ORGANIZACIJU REPUBLIKE SRPSKE NA CELU SA DIREKTORKOM GORDANOM SKENDERIJOM.

    ОдговориИзбриши
  10. E, anonimni, anonimni, našao si ovaj blog da se obračunavaš sa Milošem Kuprešaninom. Pa, nije fer na ovako lijepo uređenom postu takve stvari servirati. Ko su ljudi i šta su u tursu, pa ne odlučuje se na ovoj stranici. Imate mnogo drugih metoda da se obračunate, ako nešta imate kao primjedbu.Čovjek je bio u Derventi i odradio svoj posao pošteno,pa šta ? Pitanje je da li su Miloš i Gordana uopšte vidjeli ovaj post, pa stoga nema efekta vaša reakcija. Uostalom potpiši se ''anonimni'' da znamo ko si i šta si.

    ОдговориИзбриши