понедељак, 4. јул 2016.

Слободан Ћустић монокомедијом “О глуматању” одушевио Дервенћане.


 
 
 
Глумац Слободан Ћустић синоћ је Центру за културу извео своју монодраму ”О глуматању”.
Ћустић је дан раније стигао из Београда, а како је рођен у Осињи, не чуди да је прво посјетио најближу родбиноу, а потом и пријатеље, којих се зажалеио након дужег времена. Било је то његово својеврсно опуштање пред представу и на тај начин представити се дервентској публици.

Искусни глумац је развијао причу до танчина и сваки присутни гледаоц није могао одољети шта ће се након изговорених првих ријечи даље догађати. Монодрама ”О глуматању’ је заправо биографски опис живота глумца, од његововг дјетињства до глумачкуих зрелих година.

Мало људи зна да је Слободан Ћустић поријеклом из Осиње. Са шкртих брда где је слабо рађало жито, а увијек се много сијало и много радило. Као дјечак рано се отиснуо у свијет трбухом за хљебом и тако се нашао у Београду, мјесту гдје се могло напредовати, али и пропасти, за кратко вријеме. Волио је школу, желио је да постане хирург, али га је срећа или несрећа упућивала на друго. Остало је забиљежено да је успјешно положио пријемни испит у Београдском драмском позоришту међу 720 кандидата, а примало се само 12 студента. Већ у првој години студија снима први филм, а на другој и познати филм ”Кудуз”. Свијет глуме ће га забавити, али и разочарати, јер живот је глума у коме влада стална борба и превласт јачих.

На крају је, како у представи каже, постао хирург, али као глумац, јер је добио такву улогу., Глумац из ових крајева који се винуо у највиша достигнућа глумачког заната, па сад обавља функцију директора Београдског драмског позоришта.

Било како било дервентски посјетиоци Центра за културу били су одушевљени и дугим аплаузом су поздравили наступ.


Текст и фотоси : by Савко Пећић Песа

Нема коментара:

Постави коментар