недеља, 13. септембар 2015.

ГАРАВИ СОКАК

У сремском градићу Инђији одржани су у суботу, 12 . 9 . 2015 . године 26. Међународни сусрети пјесника под називом ''ГАРАВИ СОКАК''. У књизи која је објављена поводом ових сусрета нашла су се имена пјесника из Дервенте; Жељка Ђукића , Савка Пећића Песе , Вере Коропкин Ратковац , Гвоздена Нешковића и Ненада Симића.
Дервентски ''Вихор'' је пријатељ са Књижевним клубом ''Мирослав Мика Антић'' из Инђије и традиционално пјесници из Дервенте већ 15 година, су одлазили уз помоћ и подршку општине и начленика на ове сусрете.
Ипак ове године није било разумијевања од начелника општине да се обезбиједи одлазак пјесника у Инђију, па је Жељко Ђукић боравио сам приватно на сусретима и поред тога што је одлазак у Инђију предвиђен као један од значајних културних садржаја за општину Дервента.
У Инђији су Дервенћани увијек дочекивани срдачно, а предсједник КК ''Мирослав Мика Антћ'', Златомир Боровница је у неколико наврата, као гост Дервенте писао пјесме о Дервенти, Укрини, а једну је лично посветио начелнику општине Дервента, те на тај начин допрнио општем познавању и ширењу дервентске културе, не само у Инђији, него и широм свијета, јер у Инђију долазе пјесници из читавог свијета.
Ко није заслужио пријатељство и такву пажњу кад тад се испољи, а Вихораши су увијек крчили пут и преносили у свијет добре вибрације о Дервенти и то ће чинити и даље без обзира , да ли неко пружао подршку или не !
Хвала Златомиру Боровници !

Савко Пећић Песа

Нема коментара:

Постави коментар