среда, 3. април 2013.

занимања и занати

 
 
 
 
Славен Пећић и његов син Дарко
Данас, и поред велике незапослености, тешко ће се наћи добар занатлија.Рад у радионицама је тежак и не сматра се уносним послом. Млади људи га сматрају још и понижавајућим.У школи се завршавају занати, али новопечени ''дипломци'', најчешће од заната ништа нису научили.Зато је ријетко видјети овакву слику младих људи ,који без обзира на потешкоће раде у радионици. Да ли ће и син очевим стопама ? За сада показује интрес, али прво школе, па одабир заната и занимања,а то је још далеко.

Fotografije i tekst: © by Savko PEĆIĆ PESA

3 коментара:

  1. Драги пријатељу, тако је...! Ето мој син Славен, умјесто даљих студија одабрао је ово.Био је одличан ученик. Кад сад видим из ове перспективе, мислим и да није погријешио. Он ради браварију,токарију,а снаха је виклер мотора.Пристојно су уредили свој живот, док други још увијек чекају на посао, а њихових су година.

    ОдговориИзбриши
  2. Ја сам увијек имао двије лијеве руке, али се дивим занатским/мајсторским умијећима, напору који подносе и вољи коју у то улажу... А сваки посао је добар, ако се од њега може да живи. Најбоље је бити сам свој газда!

    ОдговориИзбриши