понедељак, 22. октобар 2012.

Верин првенац


''Кап росе на длану'', је збирка пјесама, првенац аутора Вере Коропкин Ратковац из Дервенте. Књига је изашла у издању Књижевне заједнице ''Васо Пелагић'', Бањалука и Српског кјижевног клуба ''Вихор'', Дервента.
- Збирка пјесама ''Кап росе на длану'' је скуп лирских мотива, углавном љубавно – завичајног карактера,а ваља истаћи и пјесме посветнице, које су назначене као одужење најмилијима, каже пјесник,  Славко Покрајац  у свом осврту и напомиње да збирка мирише животом као  ''Жуте дуње на ормару''.
Рецезент збирке , поетеса Стевка Козић Прерадовић из Бањалуке каже да Вера Ратковац никада није престала да пјева о себи и другима и то пјесничко трајање се животно надовезује: '' У пјесничко ткање уносила је љубав као улог љепоте и доброте, причала је све што осјећа у дамарима вјерујући у ријечи и њихову моћ.'', каже Козићева.
Вера Коропкин Ратковац рођена је1959.године у Бањалуци, гдје је завршила средњу школу.У браку са Зораном Ратковац има сина и кћерку.Члан је  Српског књижевног клуба ''Вихор''. Њено појављивање у јавности с пјесмама које пише од дјетињства је право освјежење за љубитеље лијепе писане ријечи,а ''Вихор'' је добио још једног свог члана.
Својом појавом засјенила је многе искусније пјеснике, па је добитник треће награде ''Прљача 2011.'' и друге на међународним сусретима пјесника ''Прљача 2012.'' Пјесме су јој заступљене у збирци пјесама ''Гарави сокак'' Инђија.

Fotografije i tekst: © by Savko PEĆIĆ PESA

Нема коментара:

Постави коментар