уторак, 6. септембар 2011.

ПОЈЕЗНА

Засукали рукаве
 

На путу дужине око 1800 метара, који спаја насаљена мјеста Душанићe, Пећићe и Станчићe, ових дана је живо. Сваки дан се изводи акција  расијецању растиња и дрвећа уз пут.
Мјештани желе да овај пут, који је за њих, веома важан, а и за селa Доње Церане и Појезну, ради доласка на мјесно гробље, припреме за асфалтирање. Акције су добровољне и у њој учествују сви мјештани, који су се без проблема договорили да изврше расијецање шуме и воћњака на својим имањима уз пут, како би могли уцртати трасу пута и направити пројекат, као предуслов за даље радове на асфалитирању.
За активности на путу имају пуну подршку Мјесне заједнице Појезна,а од начелника општине Милорада Симића и обећања да  ће пружити пуну помоћ и обезбиједити дио средстава за асфалтирање ове дионице пута.
Свјесни да и сами морају учествовати у изградњи пута, мјештани су већ покренули акцију на прикупљању новачних средстава. Oчекују да ће већ идуће године својим кућама долазити асфалтираним путем.

Fotografije i tekst: © by Savko PEĆIĆ PESA

2 коментара:

  1. „Мјештани желе...“ / „...у њој учествују сви мјештани...“ / „Свјесни да и сами...“ - Лијепо је то чути, јер „СВИЈЕСТ, САБОРНОСТ и ВЈЕРА“ не знају за препреке...

    ОдговориИзбриши
  2. Поздрав за пријатеља Миру,а ето сложили су се, сложили мој Миро, па је и Ђуро посјекао својих доста стабала,а и сви остали! Нека само издрже....до краја у акцији, биће асфалта до најстариг гробља у том крају.

    ОдговориИзбриши