субота, 23. октобар 2010.

Манастир Бишња

Изложба фотографија
 
 
 
 
 
Изложба фотографија о манастиру у Бишњи
У просторијама Народне библиотеке‚ ’’Бранко Радичевић’’ у Дервенти, отворена је изложба фотографија о градњи манастира ‚’’Покрова пресвете Богородице’’ у Доњој Бишњи. Аутор фотографија је Савко Пећић, који је на фотографијама забиљежио  догађаје око градње манастира од темеља до освећења. Све фотографије су јединствене и непоновљиве, једноставно речено свједок су нечег што се десило и остало на фотографији забиљежено.
О изложеним  фотографијама, говорио је аутор фотографија Савко Пећић, а обратио се и ктитор манастира Ратко Ђекић.
- Веома ми је драго да сам успио да сачувам кроз фотографије, нешто што је вриједно и што ће остати за будуће генерације, које ће користити све то као документациони материјал, рекао је Пећић. 
Ктитор манастира Ратко Ђекић је изразио задовољство  што је манастир представљен на  изложби фотографија и истако, да је  задовољан односом Дервенћана према манастиру.
Изложбу фотографија, званично је отворио протјереј Радојица Ћетковић, који је том приликом изразио захвалност Народној библиотеци ‚’’Бранко Радичевић’’ , која је организовала изложбу, а аутору честитао успјешну презентацију фотографија , које су обиљежиле једно значајно вријеме у градњи манастира.
Изложба се може погледати , сваким  радним даном од 8,00 до 18,00 часова.
Fotografije: © by Savko PEĆIĆ PESA 
Tekst :© by Zlatko Blagojević

1 коментар: