уторак, 23. март 2010.

О РИЈЕЦИ УКРИНИ

О РИЈЕЦИ УКРИНИ
 
Фотографије, слике, скулптуре и стихови о Укрини
У циљу промоције Регионалног пројекта за заштиту слива ријеке Укрине,а поводом  22. марта , Светског дана вода и дана општине Прњавор, у прњаворском Центру за културу организована је изложба фотографија о ријеци Укрини, аутора Савка Пећића и Марина Маринковића, те као сегмнети предмета од дрвета који су пронађени у Укрини или поред Укрине, аутора Војина Тривичевића.
 Поред фотографија изложено је неколико слика уља на платну са колоније сликара, која се одржава сваке године на дервентској плажи Патковача.
Након отврања изложбе наступили су пјесници из Срспког књижњвног клуба ’’Вихор’’ Дервента и ’’Таласи’’ Прњавор са стиховима о ријеци Укрини, објављених у књизи ''Укрински вирозбори'' са међународног сусрета песника ''Прљача 2009.''
Своје стихове су говорили: Славко Покрајац, Саша Богдан и Савко Пећић Песа из Дервенте, Зоран Грумић,Војин Тривичевић и Горан Вуковић из Прњавора.
Ова , веома занимљива манифестација је одржана у организацији Туристичке организације Дервента и Центра за културу из Прњавора, а  у склопу регионалног пројекта за заштиту слива ријеке Укрине, рекао је директор Туристичке организације Дервента Гроздан Ружчић.
Изложба слика у Прњавору биће отворена седам дана,а затим ће се исте изложбе одржати у циљу промоције пројекта о заштити слива ријеке Укрине у Станарима , Дервенти, Теслићу и Челинцу.
Tekst i fotografije: © by Savko PEĆIĆ PESA

2 коментара: