четвртак, 26. септембар 2013.

књиге

Дугогодишњи учесник Међународних пјесничких сусрета  ''Прљача'' у  Дервенти, књижевник Залтомир Боровница, као предсједник Књижевног клуба ''Мика Анатић'' из Инђије, долазећи ове године на ову манифестацију понио је већу количину књига и даривао за школске библиотеке у О.Ш. ''Никола Тесла'' и ''19.април'' у Дервенти.

Ових дана књиге су уручене у поменуте школе.

Златомир Боровница је већ афирмисани писац и има више од 15 личних издања књига, поезије и прича за дјецу и одрасле, које су превођене на неколико страних језика. Оснивач је Међународних сусрета пјесника ''Гарави сокак'' у Инђији, која се одржава у знак сјећања на писца из Срема Мику Антића.У читанкама за основце познатијег, као писца ''Плавог чуперка''.

На објављени конкорс, сваке године редовно се пријави више од 1000 пјесника из читавог свијета. Такође у марту сваке године се одржава у Инђији књижвена манифестације ''Ноћ боема''.

Дервентски пјесници су редовни учесници на овим књижевним манифестацијама,а ове године у зборнику са сусрета ''Гарави сокак'' са више од 400 објављених пјесама и исто толико  аутора , нашло се и име младог пјесника из О.Ш.''Никола Тесла'', Дејана Милића, што је успјех не само за њега, него и његову школу.

Tekst i fotografije : by Савко Пећић Песа  

Нема коментара:

Постави коментар