недеља, 2. јун 2013.

криза морала, др Емил Влајки

 
 
Дервента 1.6.2013.године.
Потпредсједник Републике Српске, проф. др Емил Влајки, одржао је у Дервенти предавање на тему "Политичка и економска-социјална ситуација у Републици Српској".
Том приликом Влајки је рекао да је потребно да владајуће и опозиционе странке хитно иницирају стварање широког патриотског фронта састављеног од стручних људи који знају народ извести из кризе и радити на побољшању економских и социјалних проблема. До већих промјена у нашој земљи неће доћи док се народ не организује И док не схвати да су потребне промјене, које ће вући напријед.
С обзиром да Бошњачки народ не одустаје од политике унитраизације БиХ, па ако не дође до компромиса трију народа у БиХ, Република Српска, онда сама треба да прогласи самосталност, јер без тога нема даљег развоја, нити дугорочних планирања развоја. Вријеме је да се РС већ једном опредијели коме дијелу свијета жели да се приклони и гдје види своју будућност и сигурност, рекао је Влајки.
Влајки сматра да међу политичарима и владајућим структурама влада општи неморал и да је настала криза морала, стога се мора друштво вратити моралним вриједностима понашања, тако да власт буде у служби народа,а не сама ради себе. Он каже да није добро да се све враћа 200 година уназад, прије грађанске револуције,када су феудалисти и црква дијелили власт. Тако и данас постоји спој владајућих структура и вјерских службеника ,под окриљем да се све ради у име народа и за народ,а уствари то нема везе с вјером и обављањем функције власти, него су у питању лични интреси политичара и вјерских службеника, којима није у првом плану економско-социјална сфера у друштву, истакао је Влајки и додао да је потребно да се народ организује и супростави таквим даљим тежњама. Зато на власт требају доћи поштени политичари, они који ће народу понудити промјене и напредак, а не само да од избора до избора обмањују народ,а не рјешвају ни једно битно економско -социјално питање од интреса за народ, као и политичка питања, како унутрашња, тако и вањско-политичка.
Текст и фотоси: by Savko Pećić Pesa

Нема коментара:

Постави коментар