понедељак, 17. септембар 2012.

гостовања


Вихораши у Инђији
Више од 800 пјесника из читавог свијета учествовало је на  23.међународном  конкурсу да би било заступљено у Зборнику пјесама ''Гарави сокак'' , који се одражава у Инђији у организацији Књижевни клуба ''Мика Антић'' из истоименог града.Ова пјесничка манифестација је посвећена познатом пјеснику и писцу ''Плавог чуперка'' Мики Антићу.
Од 800 пјесника и више од 2400 пјесама за зборник ''Гарави сокак'' одабрано је и објављено 296 пјесама,а међу којима су и пјесме дервентских аутора, чланова ''Вихора'': Вере Ратковац, Алекснадре Мариловић, Савка Пећића Песе , Славке Покрајаца и Ненада Симића.
Сусрет пјесника је одржан прошлог викенда, на коме су присуствовали пјесници из Дервенте, Вера Ратковац, Савко Пећић Песа и Славко Покрајац.
Сваком пјеснику који је заступљен у зборнику и присуствовао на 23.међународним сусретима пјесника у Инђији додијељен је зборник и повеља о учешћу на сусретима ''Гарави сокак 2012.''
Интресантно је напоменути да је за књигу корице илустровао пјесник, Дервенћанин Мајо Даниловић, који сада живи у Београду , а стални је учесник на овим сусретима.
Одлазак пјесника у Инђију је помгао начелник општине Дервента Милорад Симић.

Fotografije i tekst: © by Savko PEĆIĆ PESA

Нема коментара:

Постави коментар