понедељак, 10. септембар 2012.

црквица на дар


Закровљена црквица светог Николе
У недјељу је у код манастира у Доњој Бишњи одржана мала свечаност поводом закровљавања црквице светог Николе,коју гради Благоје Симић са супругом Јагодом,  сином Оливером и унучадима.
Црквица ће бити посвећена светом Николи, јер је то крсна слава Симића, што је била жеља ктитора,а до крова је изграђена за непун мјесец.
Смјешетена је у манастирском комплексу, на сјеверном дијелу од манстирске цркве, изнад пропуста гдје протиче мали поточић, што има према замисли градитеља симболику у трајању и одржавању живота.
Иначе, породица Симић је вјерна Богу и до сада су помагали градњу православних богомоља у Њемачкој Србији, Дервенти,а веома често дају прилоге и за градњу објеката других вјерских заједница.
Симићи су посјетили многе манастире и православна светишта. Били су на Хилендару,а жеља им је да посјете Христов гроб у Јерусалиму.
Овом слављу предходила је манастирска молитва,а поред  монаха и свештенства, присуствовала је најближа Симићева родбина,мајстори, те, кумови и пријатељи.
-Моја идеја је била да се око манстира гради и да садржај буде богатији. Благоје је одмах прихватио ту идеју и ето, подиже се  црквица, која ће бити  веома лијепа кад се заврши, каже  ктитор манастира Ратко Ђекић, и истиче да зато дугује велику захвалност Симићима.
Fotografije i tekst: © by Savko PEĆIĆ PESA

Нема коментара:

Постави коментар