четвртак, 25. август 2011.

’’ПРЉАЧА 2011’’

Додијљене награде  ’’ПРЉАЧА 2011’’
 
Десети међународни Илиндански пјеснички сусрети ’’Прљача 2о11.’’ oдржани су 5. и 6. августа 2011., и додијљене су награде за најбоља пјесничка остварења по конкурсу, који је расписао Српски књижевни клуб ’’Вихор’’ Дервента. На конкурс се пријавило више од 40 пјесника из Србије, Хрватске Босне и Херцеговине и Македоније.
Стручни жири којим је пресједавао књижевник Ранко Прерадовић из Бањалуке прогласио је најбоље пјесме написане о љепотама вода, те најбоље пјесме написане о Укринском воденом цвијету и за шаљиву пјесму.
Награда за шаљиву пјесму припала је Аги Хаурдић из Куманова, док је награда ’’Укрински водени цвијет’’ припала Слободану Бајићу Боци из Бањалуке.
Додијељене су двије равноправне треће награде за пјесму о љепотама вода, па су повеље уручене, Вери Ратковац из Доњег Детлака и Јулки Херцег из Добоја.
Повеља за друго мјесто припала је Катици Фелштински из Цриквенице, док је овогодишњи добитник прве награде за најбољу пјесму о љепотама и чарима вода Мајо Даниловић из Београда.
Награде са повељама свечано су уручене на Прљачи у Доњим Церанима поред ријеке Укрине на великом скупу пјесника одржаном 6.8.2011.године.
Садржајно, сусрети су ове године обогаћени, па су гости у петак наваче рецитовали пјесме и дружили се на дерветском купалишту ’’Патковача’’,а потом ујутру да посјете манастир у Доњој Бишњи и археолошки локалитет у Доњем Детлаку. У петак пјесници су били гости на пријему код предсједника Скупштине општине Дервента Илије Зирдума, а у суботу су били гости начелника општине Дервента, Милорада Симића, на његовом породичном имању у Календеровцима.
Fotografije i tekst: © by Savko PEĆIĆ PESA

2 коментара: