понедељак, 5. јул 2010.

ФУДБАЛСКИ КЛУБ ''4.ЈУЛ'' ПОЈЕЗНА

ФУДБАЛСКИ КЛУБ ''4.ЈУЛ'' ПОЈЕЗНА
 
Циљ окупљање што више младих и дјеце
За  Дан борца, на четврти јул у Појезни је озваничен почетак рада обновљеног Фудбалског клуба ''4.јул'', који је дјеловао и радио прије ратних догађања и због оправданих разлога је прекинуо свој рад.
Овај клуб по имену наставља традиције предходног клуба, а појежњани имају амбиције да формирају спортско друштво гдје ће се укључити много већи број људи у рад и бављење спортом, а у томе имају огромну подршку мјештана.
- Спортско рибарска и ловачка секција су одлучиле да се укључе у Спортско друштво,а формираће се шаховски клуб, за стони тенис, као и екипа малог фудбала, те највјероватније одбојкашки и рукометни женски клуб, рекао је Драган Продић.
Клуб ће од  јесени започети са такмичењем, а намјера је да се  у такмичење, прво укључе јуниори и дјеца, како би се створила солидна база за даље егзистирање клуба .
-У клубу тренутно тренира око 60 омладинаца и више од 5о дјеце, каже тренер Милорад Радић и нагласио да су мјештани  учествовали добровољним радовима и прилозима на уређењу игралишта и свлачионица, као и у набавци опреме и тако су се стекли услови за рад клуба и одржавање лигашких такмичења.
Игралиште Фудбалског клуба ''4.јул'' се налази изнад рјечице Илове у лијепој природи,а у клубу су одлучили да се назове  ''Слободан Пећић Киље'', по једном од најбољих фудбалера овог клуба који је рано преминуо.
Игралиште је уређено, ограђено и обиљежено,а поред је сасвим нова и модерно уређена свлачионица.
-Наш клуб не би могао без помоћи села. Сви су скочили да помогну. Хоће да се оспособи клуб и да дјеца имају гдје да се забављају и баве спортом у слободно вријеме. Јавили су нам се многи мјештани на раду у иностранству са својом помоћи у опреми,а многи су и други спонзори помогли. Ево данас нам је стигла комплет опрема од познатог адвоката из Добоја Синише Ђорђевића, каже Драган Вукадиновић.
Поводом 35 година од првог оснивања одиграна је утакмица између садашњег сасатав и ветерана. Резултат је био у'' корист'' ветрана 1:1, који су показали да знају и могу још да играју фудбал и поред тога што су у поодмаклим годинама. Нарочито се својим одбранама на голу истако голман ветерена Драган Бркић, који је још једном показао да је био и остао добар спортиста.
- Све ћу помоћи што могу, само нека се млади окупљају и остају на овим крајевима. Ово је љепота видјети, оволико дјеце на једном мјесту, каже Војин Вујчић.
На свечаности је присуствовао подпредсједник Скупштине општине Дервента Милан Ђукић и том приликом је честитао почетак рада клуба и пожелио успјех у даљем такмичењу.
-Много више од свега је значајније то што ће се много младих окупљати око овог клуба ,а то је оно што сви желимо да се млади ангажују, рекао је Ђукић.
Чланови и руководство клуба су положили вијенце и цвијеће поред спомен  обиљежија погинулим борцима НОР-а и Отаџбинско-одбрамбеног рата у Појезни. 
Tekst i fotografije: © by Savko PEĆIĆ PESA

1 коментар:

  1. Čudan je naš svijet, pored fudbala na Svjetskom prvenstvu , ne voli ove klince i ne komentariše ništa. Čudno, pa čudno je....!!!

    ОдговориИзбриши