субота, 22. мај 2010.

ХРАБРЕ И ПОНОСНЕ МАЈКЕ

Храбре и поносне мајке
Љубинка Радановић Мала Сочаница
Имати двоје дјеце кажу да је терет за просјечну породицу,а поготово ако ни једно од родитеља нема сталног запослења, онда се поставља питање нормалног живота једне породице у ово вријеме.
Љубинка Радановић из Мале Сочанице код Дервенте родила је осморо дјеце и сва су здрава и жива. Најстарији син Саша има 16 година ,а мала Сања шест мјесеци. Тако сретни родитељи Љубинка и Миодраг Радановић имају 5 здравих и кршних синова и три кћерке.
-Поносна сам на њих осморо. Они су моја радост, мој живот, све што имам на овом свијету и сретна сам мајка. Још нисам одустала од рађања. Рађаћу докле год будем здрава и способна да рађам. Мој супруг Миодраг је истог мишљења. Нисмо богати,али наше богаство су наша дјеца, каже Љубинка.
У кући Радновића нико није стално запослен. Дјеца су малољетна, а Миодраг и Љубинка нису наишли на размијевање да нађу било какав посао. Уздржавају се од рада на свом пољопривредном имању и у раду на надницу у селу. Помало син Саша ради око куће и у комшилуку и успију да прехране многочлану породицу.
Занимљиво је да су Радановићи својој дјеци дали имена са почетним словом ''С'', па тако имају у кући: Сашу, Синишу, Санела, Славена, Сандру, Срђана, Славишу и најмлађу Сању, која тек има шест мјесеци.
 Сања Аџић
Сања Аџић има троје дјеце,а каже да би желела још и поред тога што је трећу бебу жељела да има дјевојчицу и да јој да име Виолета. Млада мајка живи на селу у Горњим Церанима у заједници гдје их је једанст чланова, који се слажу и живе као једна душа, па Бојани, Михајлу и сада Виолети није никада досадно у кући.
-Сања каже да су за њу дјеца велика радост у животу. То је дар од Бога, а кад је тако , онда је то љепота, драж и уживање у њиховом присутву. Шта је љепше од процвјеталог цвијећа дјеце, каже Сања.

Начелник општине Дервента Милорад Симић
примио мајке , које су ове године стекле троје
и више дјеце

Начелник општине Дервента примио је 12 мајки са треће рођеним дететом и двије мајке које су родиле двојке - близанце у овој години и том приликом уручио новчане помоћи у износу од 600 марака за треће рођено дијете и за двије мајке по двије хиљаде марака, које су ове године родиле двојке - близанце.
Мајке су изразиле задовољство, што се према њима и њиховој дјеци поклања пажња и кажу да је за њих рађање дјеце радост и живот.
Бебе су поред новачаних средстава добиле и поклон пакете, а мајке по букет цвијећа од начелника општине, који је обећао да ће од идуће године ова помоћ бити много већа.

Tekst i fotografije: © by Savko PEĆIĆ PESA

Нема коментара:

Постави коментар