среда, 12. мај 2010.

Изложба слика Радивоја Љешића

Изложба слика Радивоја Љешићa
Након 43 године поново у Дервенти
У дервентском Центру за културу отворена изложба слика академског сликара Радивоја Љешића, Дервенћанина, који након 43 године своје слике поново излаже у Дервенти. Изложба ће бити отворена до 19. маја,а ово је била прилика за све љубитеље ликовне умјетности да се упознају са ствaраоцем из свог краја, који је рођен у Великој Сочаници, а средњу школу  завршио у Дервенти и од тада живи и ради у другим мјестима.
-Излагао сам своје слике много пута , али нигдје и никада нисам имао неку необјашњиву трему, као на овој изожби у мом граду Дервента. Ваљда зато, што је то нека посебна одговорност на мјесту гдје показујеш пред својим људима шта си урадио, рекао је Радивоје Љешић.
Отврању изложбе присуствовао је велики број љубитеља ликовне умјетности, а изложбу је отворио предсједник Савјета за културу општине Дервента Фадил Пелесић, који је том приликом рекао  да је Љешић излажући своја дјела на бројним самосталним и колективним изложбама и учествујући на бројним колонијама био амбасадор своје Велике Сочанице, Дервенте, али и Травника у коме је стекао своју пуну афирмацију.
Љешић је сликарство и дизајн студирао у Београду и до сада је имао 23 самосталне и више стотина заједничких изложби. Учесник је више међународних колонија и симпозијума. Као умјетник дјелује у Њемачкој и Канади, а  живи и ради у Травнику.
Tekst i fotografije: © by Savko PEĆIĆ PESA

Нема коментара:

Постави коментар