петак, 2. април 2010.

ШАМПИОН ЖАНА

Дервенћанка Жана Кокановић 
шампион Балкана у шаху !!! 
Десетогодишња  Жана Кокановић из Дервенте, недавно је у конкуренцији до 12 година постала првак Балкана у шаху, на тај начин што је играла девет партија и свих девет добила, а њен вршњак Стефан Тепић је пети на Блакану.
Поводом тог успјеха начелник општине Дервента Милорад Симић приредио је свечани пријем за ово двоје младих дервентских шахиста, који су на првенству Балкана постигли добар резултат. 
 Жана је прошле године освојила куп Европе у истој конкуренцији,а првак је Републике Српске и Босне и Херцеговине у шаху, a за прошлу годину је проглашена најперспективнијим спортистом општине Дервента.
Њен отац Драган Кокановић, који је уједно и тренер је већ одавно познат свим љубитељима шаха у Дервенти, каже да Жана има шансе да буде веома перспективна шахисткиња и да ће постизати још много добрих резултата. 

Начелник општине Милорад Симић је био изненађен и одушевљен успјехом који су постигли млади шахисти на првенству Балкана и рекао да је то нешта велико за један град као што је Дервента, па је  успјешним шахистима као дар поклонио тренерке са  грбом општине.

Tekst i fotografije: © by Savko PEĆIĆ PESA

2 коментара:

  1. EXACTLY WITHOUT UNDERSTANDING ITS LANGUAGE, I PERCEIVE THAT IT IS THE JOY OF IF RECEIVING A PRIZE. I WISH FOR YOU A HAPPY EASTER WITH ITS FAMILY,
    CONGRATULATIONS OF BEYOND SEA

    -----------------------

    MESMO SEM ENTENDER SEU IDIOMA, PERCEBO QUE É A ALEGRIA DE SE RECEBER UM PRÊMIO.
    DESEJO PARA VOCÊ UMA FELIZ PÁSCOA COM SUA FAMÍLIA,
    ABRAÇOS DE ALÉM MAR,

    ОдговориИзбриши