субота, 29. април 2017.

У ЊЕДРИМА ЗАВИЧАЈ

                                   



      
НОВА КЊИГА    
Недине књиге се лако и разумљиво читају јер су писане из душе, срцем препознатљивим свима,а опет веома поетски, емотивно и лирички, ако се пјесме тиче, а проза је још прожета тананим нитима говора наших људи (архаизмима), што није баш лако остварити и уоквирити у књижевно дјело. 
На крају долази нам ускоро Недин први роман, па ћемо да видимо њен покушај да се и у томе књижевном жанру окуша и приреди нам још један дјелић задовољства у читању.

Литретаура се данас мало чита, али не знам да ли је неко добио Недину књигу а да је није на пречац прочитао, а то није мала ствар.
И поред тога што веома добро влада описима, сјећањима, маштом и стварању приче, заплета и слично Неда не тежи ка популарности и додјелама награда, него хоће својим стваралштвом да опише свој крај, своје људе,што остаје занавијек.
Њој награде не требају, она сама себе награђује писањем и објављивањем књига и срећна је да може то своје задовољство да подијели с другим, а поготово са својим пријатељима и породицом.
И тако Недељка Неда Ђукић Боројевић са вилинским крилима изрони из рјечице Воче да нам исприча тајновиту причу о великом јунаку Величку Сочковићу који у вјечности лежи на Гребљу, да нам каже како су Пећине од давнина штитиле чобане и хајдуке од кише и хладноће, да оживи јунаке из борби и буна за слободу и комад насушног хљеба и опјева савременике за живота, како им се траг и име не би затрло .
               
Рецензије за књигу '''У њедрима завичај'' написаше по вољи њеној, Савко Пећић Песа и Боро Наградић.

Нема коментара:

Постави коментар