среда, 20. мај 2015.

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ О УКРАЈИНИ ДАНАС

У Центру за културу Дервента у уторак , 19.5.2015.године одржана је промоција књиге ''Украјинско питање данас''. О књизи су говорили Слободан Наградић, Др. Срђан Перишић и проф.др Зоран Милошевић, уједно и приређивач књиге.
Присутни Дервенћани су могли да из уста еминентних стручњака чују много интересантних ствари о кризи која се одвија у Украјини и која је, како они тврде узрокована много раније, још крајем 16. вијека па надаље покушајем стварања од руске нације украјинске нације преласком на католичанство.Ту слабост, Украјине, попут стања у Југославији прије разградње и распада, користе страни моћници у циљу дисциплиновања и заустављања Русије у напретку и развоју, тако да ова криза неће баш трајати кратко и окончати се брзо.

Ипак , експерти кажу да ће из свега Русија у овоме изаћи као побједник, али ће Украјински народ највише од свега имати штете, јер се територија Украјине нагло празни. Народ исељава и одлази, не само да бјежи од рата , него и од дјеловања свјетских моћника у економији и пољопривредној производњи демодификоване хране.
И поред свих настојања да свијет , односно Запад и САД у рат увуку Русију, то нису успјели, јер се Русија понаша баш онако како не одговара њеним непријетељима и не срља у рат, односно ограничене сукобе,чиме би била оптужена за цјелокупну кризу,а то све више нервира Запад и САД, па су сљедећи потези често непредвидиви.
 

 
 

 Текст и фотоси : by Савко Пећић Песа

Нема коментара:

Постави коментар