недеља, 15. март 2015.

ЗОВ СТИХА ИЗ ВЛАСЕНИЦЕ

 
Аћим Тодоровић уљепшао вече у Дервенти стиховима из Власенице.
У организацији Српског књижевног клуба „Вихор“ и Народне библиотеке „Бранко Радичевић“ 13. 3. 2015.године,одржано је књижевно вече на којем су учествовали Аћим Тодоровић из Власенице са пријатељима.
Ријечи добродошлице и пјесничко вече отворила је члан СКК „Вихор“Дервента Вера Коропкин Ратковац, те је представила госта из Власенице.
Тодоровић је и прошлогодишњи добитник прве награде Илинданских пјесничких сусрета „Прљача 2013“ који се одржавају у Дервенти. Добитник је неколико још пјесничких награда у 2014. години. До сада је објавио двије збирке пјесама, један роман, монографију братства Тодоровића из Жеравице, те је коаутор и приређивач великог броја зборника.
Носилац је Златне плакете за област развоја и културе у општини Власеница.
Пјесничко вече одржано је у просторијама библиотеке, а поред Тодоровића стихове су говорили Илија Павловић, Сања Радуловић, Ивана Ратковац, Горица Ђурђевић и Витомир Стевановић. 
Српски књижевни клуб „Вихор“ из Дервенте и пјесници из Власенице од раније имају успостављену сарадњу, и вечерашње дружење је наставак плодне сарадње у зову стихова пјесничких ствралаца ова два града.

Текст и фотоси: by Савко Пећић Песа

Нема коментара:

Постави коментар