четвртак, 20. новембар 2014.

ЗАСЛУЖНИК

Протојереј ставрофор хаџи дервентски, Драган Каиновић је пензионисан.
Протојереј ставрофор хаџи дервентски, Драган Каиновић, познат као добар оратор, драг саговорник и радо слушан прповиједник,а на зборовањима као дискутант . Осим тога , велики је шалџија, рад гост у свакој кући и сваком друштву гдје се нађе.
У Дервенту је дошао прије 23.године у вријеме најтежих дана и ратних догађања.Тада је требало бити и остати свештеник и бити пастир Божији и у свему остати чист пред својим народом. Правити и размишљати о унапређењу духовног живота. Уздизати нове храмове,а понајвише заслужан је за подизање храма Успенија пресвете Богородице у Дервенти, те манстира у Доњој Бишњи и много других храмова, гдје је прота Каиновић помагао,подржавао и неуморно радио на њиховој изградњи. Дуго је као свештеник радио и стицао животна искуства и много учио од народа ,а и давао савјете и поуке свом народу. Вријеме је пролазило и мијењало,а прота је свој наук свештеника - јереја усавршавао међу народом и у сталним односима, разговору, причи, давању савјета и помоћи свим људима ојађеним, сиромашним и угроженим.
Прота се под старе дане одлучио на  упис студије и у року дипломира теолошке науке.
И ето , као такав ових дана дочекао је дан , када је отишао у пензију.Умјесто њега дошао је млађи прота Александар Милашиновић.


Савко Пећић Песа

Нема коментара:

Постави коментар