среда, 15. октобар 2014.

БОЛНИЦА

 
Стара зграда болнице на слици од 12.10.2014.године.
Ова је зграда стара више од 120 година и у њој била смјештена болница, још од Аустроугарске до 1992.године.Од тада у Дервенти нема болнице, него је Дом здравља. Остала је велика и огромна инфрструктура у зградама која пропада,а да нико не зна зашто, нити може дати неко поуздано објашњење. Нема болнице, а нема ни Геријатриског центра,који је требао да се формира. Постоји директор, који уредно прима , не баш малу плату.
Ова зграда од 1998.године је два пута реновирана, обнављана и за то су утрошена огромна средства. Након сваке обнове у њој није боравио нико,па није одржан ни један састанак,а она упорно пропада и већ је добро оронула,што је знак да су извођачи радова све радили површно и недовољно добро.Узгред дио старих зграда из истог времена је потпуно порушен.
Примјер најбруталнијег лошег односа према државној имовини или било којој и заштити културно-историјских вриједности у граду. Може тако, јер се не  зна ко је управитељ ових зграда. Дом здравља, Општина Дервента или Влада Републике Српске. Сви јесу и нису,а зграде не могу чекати, оне пропадају, ако се у њима не борави.
Можда је неко до сада могао отворити приватну клинику. Ако су свјетском ''лихварошу'' , ''каматару'', економсисти, назови ''хуманисти'', Павловићу дате све банке за 2 еура, који само згрће од сиромашног народа новац, а помоћи и вајде од њега нема овај напаћени народ, зашто и ово не би се дало неком промућурном човјеку који би направио болницу у Дервенти.
Много је овдје питања, без одговора !

Савко Пећић Песа

Нема коментара:

Постави коментар