уторак, 29. септембар 2009.

ПАНОРАМИСТИ У ДЕРВЕНТИ

Ко кога пази и мази....!!!!!!!!!!!!!!????????????  Марина и Савко
Чешљуге, чешљуге, никада нисам знао за њих, а тако су,...!
Зорана Николића је заволио манастирски мачак
Станковић - баш је као дијете уживао
Марина на задатку да забиљежи Станковића са клепетушом
ГориМаја - убрала манастирску јабуку
Панчићева -  Марина је клепетушом задиркивала Станковића

Бугарка гориМаја је запела за остругу, па се намучила да отпетља
Сви би да што боље усликају

СКУП ПАНОРАМИСТА

У Дервенти је одржан скуп Панорамиста. Било је кажу незаборавно. Сликања је било до миле воље, а и ћаскања, ствараног упознавања, збијање шала и још много чега. На овој страници, у слици, само је дио атмосфере, која је владала међу познатим панорамистима, Станковићем - Суботица, ГориМајом - Бугарска, З.Николићем - Београд, Панчићеве - Суботица и домаћина Савка Пећића Песе.
Из Дервенте су понијели много успомена, а на њиховим страницама Панорамиа ће потећи мноштво слика из Дервенте, па нека они казују о Дервенти , свако на свој начин.
Миломира Станковића из Суботице највише је заинтересовала чешљуга, а играчка направљена од стабљике ове биљке ''клепетуша'' посебно, од које се није одвајао.
Бугарка Маја је толико била упорна у детаљима сликања да је за час истрошила меморијску картицу и усликала више од 1000 слика.
Зоран Николић из Београда се забавио са манастирским мачком, а два филма за детаљну фотографију нису му била довољна да забиљежи све што је хтио.
Марина из Суботице је пазила на домаћина Савка, односно,.....Савко на Марину !

Tekst i fotografije: © by Savko PEĆIĆ PESA

8 коментара:

  1. ...са нестрпљењем сам очекивао твој извјештај - прве утиске сам већ прочитао на Панорамиои. Колико видим дружење је успјело, а јели сте и моју "бундевару".

    ОдговориИзбриши
  2. Свакако Миро, и твоју бундавару смо јели. Било је лијепо, а ево сад је Станковић опширно написао своје прве утиске на мојој галерији. Слика још нема, али чека се ко ће први да распали...!
    Нажалост ! Ја не могу да дајем коментаре нити да поставим слике на мом Панорамиу, нешта је тотале у квару, јер ми ништа неће да прими, стално само ерор.

    ОдговориИзбриши
  3. то "ерор" се показује и при мојој пријави, али ти на то не треба да обраћаш пажњу - једноставно се врати назад, кликни неку од својих већ постављених фотографија, онда ћњш да примијетиш да си "улогован"/пријављен и тада покушај да поставиш своје фотографије...

    ОдговориИзбриши
  4. I ja sam sa nestrpljenjem danas provjeravao ko će postaviti prve slike sa druženja,i za očekivati je bilo da ćeš ti Savko prvi to uraditi na blogu ako ni zbog čega drugog onda zbog toga što si bio domaćin i organizator a i najodmorniji si :),nisi putovao.Žao mi je što nisam došao,iznevjerio sam vas,ali šta da radim kad sam bio spriječen u poslednjem trenutku.
    Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  5. Bravo, vi baš umete da uživate! A imate, hvala Bogu i gde. Priroda je divna. Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  6. Свака вам част, дружење /путем интернетског чуда и ово лично/ је плод је људскости изникао за незаборав... због тога сам рад дио и ваших путешевствија...

    ОдговориИзбриши
  7. . . . …

    …зашто
    кад осетиш
    тренутак тај
    бол да јест
    уместо Почетак засањани…

    …зашто
    јелен
    у дрхтају
    да јесен проклиње
    уместо да Пролеће слави…

    …зашто
    Сан
    Да не зажели
    Буђење…

    …угнездио се
    Поглед
    зажелео одговор
    са усана твојих…

    годирод…
    //за "ŽAD..." MRVE по ПЕСА PANORAMIO//

    ОдговориИзбриши